lauantai 20. toukokuuta 2017

Kisakauden avaus by Arnella Nyman

Niin se kisakausi taas alkaa ja vihdoin kelitkin muistuttavat jo kesäkelejä! Istun junassa matkalla Vaasaan pitämään ratsastuskurssia yli kymmenelle innokkaalle oppilaalle, hauska viikonloppu tiedossa. Ajattelin kirjoittaa teille hieman meidän ulkokauden ensimmäisistä kisoista.

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kraftur järjesti kaksipäiväiset WorldRanking-kilpailut Ypäjällä. Saavuimme Ypäjälle jo perjantai-iltana, ja Tore oli aivan innoissaan päästessään pitkästä aikaa taas ovaaliradalle. Meillä oli torstaina ollut maajoukkuevalmentajamme Hjaltin kurssi kotonamme, ja minulla oli hyvin valmistautunut olo. Kotonakin tiesin kaiken olevan kunnossa kun ihana "tallipäällikkö"- Carla ja isäni, "tallimestari"- Robi hoitivat heppoja. :)

Lauantaina ensin oli vuorossa päälajimme Töltti T.2. Päätin näin kauden alussa testata myös hieman eri kuolainvaihtoehtoja, ja valinta tuntui hyvältä. Thór esiintyi hienosti ja saimme hyvät kauden aloitus pisteet, 7.63. Ulkolaiselta Feif-tuomarilta saimme 8.1. Vielä on parannettavaa, ja huippukuntohan tähdätäänkin sinne elokuun alkuun, MM-kisoihin. Iltapäivällä ratsastin nelikäynnin, joka on kotona treeneissä tuntunut hyvältä. Kaikki askellajit ja siirtymiset ovat kehittyneet ja odotin innolla saavani näyttää työmme tuloksen. Valitettavasti keskittymiseni petti ja nostin ensimmäistä kertaa radalla Toren kanssa ensin väärän laukan, jonka onneksi sain nopeasti korjattua. Tämä jäi kuitenkin kaivelemaan, enkä ratsastastanut suorituksen loppuosaa niin hyvin kuin olisin voinut. Ravissa tuli hieman haparointia ja käynnissä meillä olikin jo molemmilla kiire pois radalta. Nelikäynnin karsintapisteet jäivät mokieni takia hieman alhaisiksi, 6.50. Pari vuotta sitten nämä olisi olleet ihan ok neliläyntipisteet meille, mutta nykyään asetan riman korkeammalle. Periaatteessa tämä oli hyvää harjoitusta - ensi kerralla olen entistäkin tarkempi ja en anna minkään häiritä suoritustani.

Sunnuntaina päätin ratsastaa molemmat finaalit, usein jättäydyn nelikäynnistä pois, mutta nyt halusin parantaa tulostamme. Tore tuntui jo hieman väsyneeltä, koska meillä oli rankka viikko kursseineen takana (kisat mukaan laskien neljässä päivässä meille kertyi yhteensä  8 ratsastuskertaa). Myös tuore pohjalliskengitys vaikutti Toren liikkeisiin, ja emme olleet vielä löytäneet "uusia asetuksia" perusaskellajeissa. Molemmat finaalit ratsastettiin eri suuntaan kuin minun karsintasuoritukset, joka oli myös hyvää harjoitusta. T.2-finaalissa radalla oli jälleen hieman ahdasta löysin ohjin-osiossa ja jouduin pujottelemaan usean ratsukon ohi. Onneksi on tullut treenattua istunta-apuja ;) paransimme suoritustamme ja voitimme pistein 7.92, joihin olen tyytyyväinen. Nelikäynnin finaalissakin saimme jo palasia paremmin kohdalleen ja tulimme ykkösiksi pistein 7.03. Onnistuneen viikonlopun päätteksi sain vielä tuomareiden antaman palkinnon hyvästä ja harmonisesta ratsastuksesta :)!






Kisojen aikana autoin myös valmennettaviani (mitä omilta ratsastuksiltani kerkesin), ja kaikilla meni hienosti ja osa teki jopa omia piste-ennätyksiään, onnea <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti